Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Δεν τους ανησυχούν»

Για τις συγκεντρώσεις των πολιτών σε διάφορες πλατείες της χώρας, μίλησε η Γ.Γ. Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα.
Η κ. Παπαρήγα, τόνισε σε δηλώσεις από τη Λάρισα στην οποία βρέθηκε την Τετάρτη 25/5, ότι «οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών δεν ανησυχούν το σύστημα».

Συγκεκριμένα:

«Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία. Όμως οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και συνέχισε:




«Αν ο λαός υποκύψει, θα τα χάσει όλα. Όταν κάνεις πίσω, οι εκβιαστές αποθρασύνονται. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Τα μέτρα, όμως, που καταρρακώνουν τους εργαζόμενους, θα μείνουν», κατέληξε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος:

«Τα εκβιαστικά διλήμματα, είτε από τους βιομηχάνους είτε από την Ε.Ε., για δημοψήφισμα ή για εκλογές, θα πυκνώνουν όσο περνάει ο καιρός και όσο κλιμακώνονται τα αδιέξοδά τους», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο μνημόνιο: «Είναι λάθος που λέγεται ότι έχει αποτύχει. Διότι σκοπός τους ήταν, μέσω αυτού, να περικόψουν δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: