Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το βλέμμα της Ιστορίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα βλέμματα των Ελλήνων συγκεντρώνονται την Παρασκευή στο κρισιμότερο ίσως έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στα μεταπολιτευτικά χρονικά.


Το έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος και ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.

Παρά το βάρος όμως των πιέσεων τις οποίες ασκούν οι Βρυξέλλες, οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η τρόικα και του κινδύνου να απολεσθεί η πέμπτη δόση του δανείου, τα περιθώρια για ευρύτερες συναινέσεις σε σχέση με αυτές που διαπιστώθηκαν κατά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ελάχιστα, αν όχι ανύπαρκτα.

Παρ' όλ' αυτά, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα περιγράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και θα ζητήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση προκειμένου να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θέσει θέμα εκλογών ούτε δημοψηφίσματος ή ανασχηματισμού, ενδεχόμενα πάντως που απασχόλησαν σύσκεψη την οποία είχε χθες με τους επιτελείς του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε από την πλευρά του ότι «λέει «όχι» στους εκβιασμούς», ενώ συνεργάτες του μετέδιδαν δυσφορία για το γεγονός ότι τη σύσκεψη εμφανίστηκε να συγκαλεί με δική του πρωτοβουλία ο κ. Παπούλιας.

Χωρίς καμία συναινετική διάθεση προσέρχονται, τέλος, οι κ. Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ζητεί «συνευθύνη» ή εκλογές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες στο συμβούλιο παρίστανται και οι υπουργοί Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών κ. Δρούτσας.


Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος
Αναδημοσίευση από: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: