Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη: 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία


Οι κόρνες των ποδηλάτων συναγωνίστηκαν για λίγο τους ήχους των αυτοκινήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκατοντάδες ποδηλάτες, λιγότερο ή περισσότερο… αποκαλυπτικοί, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να πάρουν μέρος στην 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία.


Με ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα και όπλο το κέφι και τη φαντασία, οι νέοι στην πλειοψηφία τους ποδηλάτες διεκδίκησαν μαζικά την καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης και επισήμαναν την ανάγκη να μπει ένα "STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση".

Μαζί τους διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πολίτες με αναπηρικό καροτσάκι και πατίνια. Οι ποδηλάτες βάφτηκαν στο πάρκο του "Ξαρχάκου" και πριν ξεκινήσουν την πορεία τους, βγήκαν μια αναμνηστική φωτογραφία στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι ποδηλατες πέρασαν από τον Λευκό Πύργο, όπου διαδηλώνουν οι "Αγανακτισμένοι" και κατέληξαν στο πάρκο του "Ξαρχάκου" όπου θα ακολουθήσει πάρτι με ζωντανή μουσική, dj’s, καθώς και σόου με ξυλοπόδαρους και φωτιές.

Την δράση στηρίζουν οι οργανώσεις, Παιδιά Εν Δράσει, Άλλη Όψη, Street Panthers, Sfina, Θεσσαλονίκη Αλλιώς και Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης.

πηγή: τρομακτικό
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: