Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τους κόβει τις "ταρίφες"ο ΟΠΑΠ!


Κλείνει η «κάνουλα» του ΟΠΑΠ προς όλες τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. του οργανισμού, σε σημερινή ανακοίνωση, διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή ισχύος των συμβάσεων, τόσο προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και προς τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων. Η απόφαση είναι προσωρινή, μέχρι να καθίσουν στο τραπέζι τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και να αποφανθούν οριστικά, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας.


Στην ανακοίνωση τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι η εταιρεία «είναι υποχρεωμένη να μελετήσει συνολικά το ζήτημα των σχέσεων και ειδικότερα το θέμα των χορηγικών συμβάσεών της με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αλλά και με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν σ’ αυτά, έτσι ώστε - εφόσον και όπου απαιτείται - να διαμορφώσει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ορθή από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, κάτι το οποίο είναι απαίτηση όλων των πολιτών». Επίσης, υπενθυμίζει ότι «οι ρήτρες βίας ενεργοποιήθηκαν αλλεπάλληλες φορές, με συνέπεια να παρακρατηθούν με βάση τις αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, κοινή είναι η διαπίστωση ότι δεν επιτεύχθηκε το προσδοκώμενο από όλους αποτέλεσμα».

Επίσης, διευκρινίζει:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ενεργοποιήσει και τις ρήτρες διαφάνειας, καθώς οι αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων και παράνομο στοιχηματισμό θέτουν ευθέως θέμα οικονομικής ζημίας της εταιρείας, αθέτησης των συμβάσεων χορηγίας, αλλά και δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, το οποίο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. συνιστά, εκτός των άλλων, βασικό προϊόν στην διοργάνωση παιχνιδιών της.

Επιπροσθέτως, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί - κατόπιν και ορισμένων δημοσιευμάτων - να καταστήσει σαφές αυτή την ώρα ότι:

- Μετά από εισαγγελική παραγγελία συνέδραμε το έργο της δικαστικής διερεύνησης, παρέχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν.

- Οι αγώνες οι οποίοι εντάσσονται στο κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αποφασίζονται μετά από συστηματική μελέτη των ελληνικών και διεθνών πρωταθλημάτων, με βάση την ελκυστικότητα που αυτοί έχουν στους παίκτες. Η εταιρεία μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε αγώνες αμφιβόλου ποιότητας. Το αντίθετο, το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, αποδεδειγμένα, είναι η αξιοπιστία της, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδύνευε και δεν σκοπεύει να διακινδυνεύσει

- Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και όλες τις εταιρείες που διοργανώνουν παιχνίδια στοιχήματος. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών, το ζήτημα αυτό τέθηκε με έμφαση. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών να συνεργαστεί στενά, αλλά και να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός διεθνούς συστήματος ελέγχου του παράνομου στοιχηματισμού, με τη συνεργασία της UEFA, της FIFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Interpol».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: