Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΒΡΟΜΑ, ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ   .Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο ,που είναι ο βασιλιάς των σπορ ,σε κάθε χώρα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας .Με αυτό τον παραλληλισμό θέλω να αναδείξω  την λογική ροή των πραγμάτων που διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως η κοινωνία μας αλλά και η  πολιτική ζωή της χώρας έχει φθάσει σε κορεσμό, έτσι είναι φυσικό  και ο αθλητισμός στη πατρίδα μας να έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό "βρόμας,μπόχας και αλητείας."

   Στη κοινωνικοπολιτική "σκηνή"της πατρίδος μας έχουν επικρατήσει τα "λαμόγια και οι κλέφτες" ,έτσι και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο επικράτησαν οι αλήτες και οι ψευτόμαγκες.
   Σαν φίλαθλος  αισθάνομαι χαρούμενος,βλέποντας παράγοντες να οδηγούνται στον εισαγγελέα με χειροπέδες ,αφού   τόσα χρόνια με ανάγκαζαν να βλέπω ένα βρόμικο και χωρίς ουσία αθλητισμό.¨Μα αισθάνομαι και μουδιασμένος,γιατί βλέπω οπαδούς των ομάδων που οι παράγοντες τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε "εγκληματική οργάνωση",αντί να καταδικάζουν και να αποπέμπουν αυτούς που σπιλώνουν την ιστορία της ομάδας τους,να πράττουν ακριβώς το αντίθετο.Δηλαδή,να συσπειρώνονται εν ονόματι της ιδέας που έχουν για την ομάδα τους και να στηρίζουν ανθρώπους που έχουν κατακλέψει και τον σύλλογο που τάχα υπηρετούν αλλά και το δημόσιο(άρα αυτομάτως και τους ίδιους.)
   Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως φίλαθλος κόσμος, ανεξαρτήτως χρώματος και φανέλας ότι εμείς θα είμαστε αυτοί  που θα κλείσουμε  τις πόρτες του "δωματίου της βρωμιάς".Έτσι κανένας οπαδός  δεν θα πρέπει να αποθεώνει προέδρους και άλλα άτομα που εν ονόματι της ιστορίας και δήθεν αγάπης του συλλόγου, το μόνο που έχουν  ως σκοπό είναι  να  ξεπλύνουν   βρώμικο χρήμα και να θησαυρίζουν   εις βάρος των ίδιων των φιλάθλων τους ,προσφέροντας "κάλπικα πρωταθλήματα,ψεύτικους ανόδους,και βρόμικα κύπελλα."
  Φίλαθλοι ξυπνάτε. Κάθε σύλλογος στη χώρα μας έχει ιστορία,μα  δεν θα  πρέπει να στεκόμαστε στην ιστορία γιατί τότε πέφτουμε θύματα των επιτηδείων .
   Μπορεί να θεωρηθώ γραφικός απο κάποιους μα μόνο αν γυρίσουμε στον ερασιτεχνισμό θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα "δευτερεύον κοινωνικό αγαθό ".
   ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

  Υ.Σ     ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΤI ΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ .ΑΝ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΘΥΜΑ,ΔΕ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ  ΠΛΗΓΩΝΕΙ. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΑΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ

  Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: