Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στην "στενή" ο Μπέος και οι λοιποί!

Την προφυλάκιση των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη και Βασίλη Καρακούλια αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν τη Δευτέρα οι 9 συλληφθέντες, για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

Εν αντιθέσει με τους προαναφερθέντες, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Αθανάσιος Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης και Νίκος Ζαμάνης. Αύριο αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των γραφείων της Ευελπίδων για να απολογηθούν ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος και Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Τελευταίος που απολογήθηκε τη Δευτέρα ήταν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προφυλακίστηκε, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ομόλογός του στην Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης.

Ο Τσακογιάννης, στην απολογία του, αρνήθηκε ότι δωροδόκησε οποιονδήποτε, για να αλλοιώσει αποτελέσματα αγώνων, με σκοπό να κερδίσει χρήματα μέσω στοιχημάτων, με τα οποία, όπως τόνισε, δεν ασχολείται καθόλου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας με χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι βρέθηκε να είναι αναμεμειγμένος σε αυτήν την υπόθεση, λόγω των κοινωνικών του επαφών με συγκεκριμένα πρόσωπα που απασχολούν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Όσο για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης ισχυρίστηκε ότι έχει παρεξηγηθεί περιεχόμενο αυτών, καθώς πρόκειται για διαλόγους μεταξύ ανδρών, που, όπως επεσήμανε, είναι φανατισμένοι με το ποδόσφαιρο.

Πρώτος που προφυλακίστηκε από τους κατηγορούμενους, για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα στοιχήματα, ήταν ο οποίος, σύμφωνα με τις καταθέσεις, διατηρούσε πολύ μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας, μέσω ειδικού μηχανήματος («Κινέζος»).

Ο Καρακούλιας, που κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στοιχηματική απάτη, δωροδοκία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με καμία οργάνωση, ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα με τα οποία φέρεται να έχει συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση. Υποστηρίζει ότι από τα 450 δελτία του ΟΠΑΠ, που αναφέρονται στην αίτηση κατάσχεσης στο σπίτι του, κανένα δεν αφορά σε στημένο αγώνα και άρα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος εις βάρος του.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Στ. Ψωμιάδης…

Πρώτος που κατέθεσε ήταν ο Σταύρος Ψωμιάδης ο οποίος, όπως αποφασίστηκε, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με εγγυοδοσία 800.000 ευρώ συνολικά (250.000 ευρώ σε χρήματα και υποθήκη ακινήτου αξίας 550.000 ευρώ, που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό).

Από τον φάκελό του αποσύρθηκε η κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος. Κατά την αποχώρησή του, ο πρόεδρος της Καβάλας τόνισε: «Με μπλέξανε χωρίς να φταίω».

Στο υπόμνημά του, ο Σταύρος Ψωμιάδης υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του αποδίδονται. Αρνήθηκε ότι συμμετείχε ή είχε την πρόθεση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα η δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα σε στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπου».

Παράλληλα υποστήριξε δεν έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία από εγκληματική δραστηριότητα, επανέλαβε το αίτημά του να ανοίξουν οι προσωπικοί του λογαριασμοί και σημείωσε ότι ο ίδιος ήταν τυπικά πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, πίσω από τη διοίκηση της οποίας ήταν ο πατέρας του. Μάλιστα, πρότεινε ως μάρτυρες τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον γενικό διευθυντή της Super League, Πατρίκ Κομνηνό.

Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, ενώ επανέλαβε πως από τη δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του.

«Ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε επί πέντε ημέρες συνεχώς για μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση. Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της εισαγγελίας και από τις σελίδες της δικογραφίας. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι αυτό το 26χρονο παιδί συμμετείχε σε οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα. Ελπίζουμε στο επόμενο στάδιο να μη φτάσει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καν στο ακροατήριο» είπε ο κ. Στάθης και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι αυτό το γράμμα της UEFA, που έφερε την Καβάλα να συμμετέχει σε ύποπτα παιχνίδια, ήταν η αιτία, καθώς είναι πρόεδρος της ομάδας».

Σε ερώτηση για το αν τελικά παρουσιαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης, απάντησε: «Δεν έχει λόγους να μην εμφανιστεί ο Μάκης Ψωμιάδης. Όμως, πραγματικά δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό».

…Και ακόμη πέντε κατηγορούμενοι


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Ανδρέας Δημόπουλος (με εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ), ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης (με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ), ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Ζαβαντίας (με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ), ο προπονητής, Νίκος Παντέλης (με εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ), Νίκος Ζαμάνης (με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ) .

Στους προαναφερθέντες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ υποχρεούνται να δίνουν το «παρών» ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι»

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ Γ. Παπαδόπουλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενημέρωσε τον ανακριτή για την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Κεχαγιόγλου παρατήρησε με βάση το υλικό της δικογραφίας ότι «πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Οποιαδήποτε συνομιλία φιλική δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα» και είπε χαρακτηριστικά ότι «οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήξεραν μία καλή συνταγή: άρτος και θεάματα. Σήμερα που ο άρτος είναι σε έλλειψη, κρατάμε τα θεάματα». Ο Σάκης Κεχαγιόγλου πρόσθεσε ότι ο πελάτης του θα καθορίσει μόνος του το πότε θα παραδοθεί. 

Καταζητούνται ακόμα οι τέσσερις 

Από τη λίστα με τους 15, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, τέσσερις ακόμα καταζητούνται. Ένας εξ αυτών είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του, Χρήστος Μυλωνόπουλος. Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία πως, εκτός από τον Ψωμιάδη, εντός των επόμενων 48 ωρών, θα παραδοθούν στις Αρχές και οι υπόλοιποι τρεις. Πρόκειται για τους:

  • Ιωάννη Παπαδόπουλο του Στυλιανού,

  • Μιχάλη Νικολόπουλο του Αντωνίου και

  • Ιωάννης Παπακώστας του Παύλου.
Εμπλέκονται και άλλες ομάδες

Ακόμη πέντε ομάδες, τέσσερις της Super League και μία από τη Football League, εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «στημένα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στις πέντε ΠΑΕ, οι οποίες είναι τρεις από τη Θεσσαλονίκη και δύο από την Αττική. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ακόμη και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εμπλέκεται στο κύκλωμα διαφθοράς. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν καινούργια στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, με τη συμμετοχή νέων ονομάτων, ενώ μεταξύ των «ύποπτων» αγώνων συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι της Εθνικής Ελλάδος.

Επίσης, υπάρχουν νέες κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εικονικά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές και σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής. 
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε: «Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καταλαμβάνει θέση επικεφαλής στον όμιλό της και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να σημειώσει ακόμα μία επιτυχία. Όπως όλες όσες έχει πετύχει στο παρελθόν, οι οποίες οφείλονται, χωρίς καμία αμφιβολία, στην υψηλή αγωνιστική απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών και στους προπονητές τους. Δεν έχει υποπέσει τίποτα μεμπτό στην αντίληψή μου και πιστεύω ότι η εμπλοκή της εθνικής ομάδας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση».

Κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές ο Α. Κούγιας
Απειλητικά μηνύματα κατήγγειλε ότι δέχεται ο Αλέξης Κούγιας από γνωστό μάνατζερ, κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο οποίος φημολογείται ότι είναι ο Άγγελος Τραυλός.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, από χθες το βράδυ, ο μάνατζέρ του αποστέλλει εκβιαστικά μηνύματα με απειλές. Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο γνωστός ποινικολόγος είπε, επίσης, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης να μετατοπίσουν το βάρος σε άτομα που είναι θύματά τους, ενώ ζήτησε να στηριχθούν οι άνθρωποι της ΕΠΟ.

Απηύθυνε, επίσης, έκκληση προς τους δημοσιογράφους να είναι αρκετά προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά το γεγονός, ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος που «με μισεί», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Κανονικά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός Βόλου»
Για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League και για τις συνομιλίες με ορισμένους από τους κατηγορούμενους μίλησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο «Real FM».

«Είναι ευθύνη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Χρειάζεται τελεσίδικη απόφαση για να μην παίξει. Θα αγωνιστεί κανονικά» απάντησε στην ερώτηση για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αν δεν γίνει εκκαθάριση, αμφιβάλλω αν μπορεί να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα»

Τέλος, για τις συνομιλίες του με ορισμένους από τους κατηγορούμενους, είπε: «Αλίμονο, αν δεν μιλάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ με όλους. Ενδεχομένως να έδωσα παραπάνω αέρα, ίσως λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας. Μιλάω με όλο τον κόσμο. Επειδή έχουν παγιδεύσει δύο τηλέφωνα, πιστεύετε ότι με τους άλλους 30 δεν μιλάω; Είναι μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου». 

«Ο κ. Μαρινάκης είναι μπλεγμένος»
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια μίλησε ο Αργύρης Σαλιαρέλης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού στον «FM100»:

«Από ό,τι ακούγεται και από ό,τι βλέπω, ο κύριος Μαρινάκης είναι μπλεγμένος. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, οι ενδείξεις θα γίνουν αποδείξεις για τον κύριο Μαρινάκη. Από ό,τι βλέπω και διαβάζω, η φωνούλα του ακούγεται. Εύχομαι ο Ολυμπιακός να μην έχει πρόβλημα.

Το βλέπω συναισθηματικά και δηλώνω αυτό που επιθυμώ και όχι αυτό που μπορεί να γίνει. Νομικά, βεβαίως, μπορεί να έχει πρόβλημα και ο Ολυμπιακός. Αλλά, δεν μπορώ να καταλάβω τι ευθύνη μπορεί να έχει η ομάδα για μία πιθανή απερισκεψία του προέδρου της».

Τα «ευρήματα» από τις έρευνες
Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν  από τα «ευρήματα» και τις συμπληρωματικές έρευνες που έγιναν στα σπίτια πέντε κατηγορούμενων (Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρη Ζαβαντία, Γιώργου Τσακογιάννη, Βασίλη Καρακούλια και Θανάση Ντότση).

Στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου βρέθηκαν επιταγές και μία χειρόγραφη κατάσταση με τηλεφωνικά νούμερα, ποσά και ονόματα, ενώ στους Βασίλη Καρακούλια φύλλα Α4 με πίνακες και ονόματα, πληρωμές, τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, έντυπα μεταφοράς χρημάτων μεγάλων ποσών, φωτοαντίγραφα δελτίων στοιχήματος ΟΠΑΠ, εκκαθαριστικά, 44 δελτία ΟΠΑΠ με κέρδη από 60 έως 6.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, επιταγές, λαϊκά λαχεία και πάρα πολλά βιβλιάρια σε τράπεζες.

Αντίστοιχα, στην οικεία του Γιώργου Τσακογιάννη βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα για μεταφορά ενός αυτοκινήτου, πάρα πολλές κάρτες τράπεζας, 40 πινακίδες αυτοκινήτων, λίστες με νούμερα επιταγών κ.α..

«Κανείς δεν πλησίασε τον Τέβες»

Ακόμα και η εφημερίδα «Sun» έχει στα πρώτα θέματά της την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Μάλιστα, φιλοξενεί τον διάλογο που είχε ο Κώστας Μενδρινός με τον Ανδρέα Δημόπουλο για τη σέντρα της αναμέτρησης του Άρη με τη Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας λόγο για εμπλοκή του Κάρλος Τέβες.

Με δηλώσεις του ο μάνατζερ του Τέβες, αρνείται τα πάντα: «Είναι αδύνατον. Ο Κάρλος ποτέ δεν άκουσε τίποτα τέτοιο και κανείς δεν τον πλησίασε ουδέποτε».

Tι είπε ο δικηγόρος του Μ. Ψωμιάδη

Ο Χρήστος Μυλωνόπουλος, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε: «Έχει την πρόθεση να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να προστατεύεται η τιμή και η υπόληψή του, που έχουν θιχθεί βάναυσα». Σε ερώτηση εάν αυτό θα γίνει αύριο, απάντησε: «Δεν το ξέρω ακόμη. Θα γίνει σίγουρα εντός της εβδομάδας».

Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη, ο κ. Μυλωνόπουλος εκπροσωπεί και τον Σταύρο Ψωμιάδη, για τον οποίο επεσήμανε: «Στις 93.000 σελίδες του πορίσματος δεν υπάρχει ούτε μία ενοχοποιητική λέξη για τον κ. Σταύρο Ψωμιάδη. Εμείς θα πάμε να απολογηθούμε, διότι δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτα, ούτε υπάρχουν στοιχεία εναντίον μας. Το λογικό είναι να αφεθεί ελεύθερος, κι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη. Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του και εμείς αυτό που θέλουμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος».

Την περασμένη Πέμπτη, ενώ ο Σταύρος Ψωμιάδης βρισκόταν στο γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή, άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, σε συζήτηση που είχαν με τον κ. Μυλωνόπουλο, του ζήτησαν να ασκηθούν μηνύσεις σε μερίδα του Τύπου, που κατά τη γνώμη τους με τα δημοσιεύματά της προσέβαλλε την οικογένεια του συλληφθέντος. Ο νομικός εκπρόσωπος του προέδρου της μακεδονικής ΠΑΕ ρωτήθηκε εάν έχουν προχωρήσει τέτοιου είδους ενέργειες και απάντησε, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα:

«Είναι νωρίς να πούμε για μηνύσεις, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτα. Προσωπικά δεν διακατέχομαι από εκδικητικό πνεύμα, ούτε θέλω να πιστεύω και η οικογένεια Ψωμιάδη. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να δούμε τι θα γίνει αύριο στην απολογία του Σταύρου και μετά θα δούμε».

Αποφασίζουν για Αβραάμ και Γιώργο Γεωργιάδη


Παράλληλα, σήμερα το πρωί, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για την εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια του διεθνούς αμυντικού του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλου, και του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας των Ελπίδων, Γιώργου Γεωργιάδη του Χαραλάμπους.

Διάλογος Μπέου - Ψωμιάδη


Για τις πολιτικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο συνομιλούν Μάκης Ψωμιάδης (Β) και Αχιλλέας Μπέος (Α). Αναφέρονται στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στους Βαρδινογιάννη, Αδαμίδη. Ο διάλογος:

Β: Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
Α: Εδώ μαστίζεται όλη η Ελλάδα και αυτά βρήκαν τώρα να ρίξουν την κοινή γνώμη εκεί επάνω, γιατί το ποδόσφαιρό έχει λαϊκό έρεισμα. Κι έχουν βάλει όλα τα μ…. τα άπλυτα, τους δημοσιογράφους και βαράνε σε όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ράδια να αποσυντονίσουν τον κόσμο από όλα τα προβλήματα και να τα ρίξουν στο ποδόσφαιρο. Και βγαίνει ο καθένας.
Β: Και μας περιμένουν στη γωνία να μας γ… εμένα και εσένα.
Α: Και κόβουν τα λεφτά… Τι να μου κάνουν εμένα; Έμενα έχει έρθει από τον Αύγουστο μήνα μέχρι σήμερα τέσσερις φορές το ΣΔΟΕ με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών.
Β: Και σε μένα, αγόρι μου.
Α:Στα α… μου! Ένα τετρακόσια πενήντα έχω δώσει σε δύο χρόνια.
Β: ΦΠΑ. Και εγώ.
Α: ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και αυτά… δεν πάνε να γ…! Τι να κάνω λοιπόν; Επειδή εμένα δεν με γουστάρει φερ’ ειπείν ο Βενιζέλος; Στα α… μου! Τι είναι ο Βενιζέλος;
Β: 140.000 ΦΠΑ πλήρωσα τον προηγούμενο μήνα εγώ και 49.000 περαίωση, 189.000 πλήρωσα.
Α: Γίνανε κάποιες μ… με τον Βαγγέλη, εντάξει…
Β: Ναι, αλλά μη μας πάρει η μπάλα…. (ακατάληπτο).
Α: Ε, να ηρεμήσουμε λιγάκι τώρα. Και ο Παναθηναϊκός το τραβάει πολύ, δεν ξέρω γιατί. Βγαίνει και αυτό το άπλυτο μ… ο Αδαμίδης και λέει να διακοπεί το πρωτάθλημα.
Β: Ναι, ναι, ναι. Μην κάνεις καμία μ… και τσακωθείς την Παρασκευή.
Α: Θα πάω ρε εγώ! 

Β: Μην πας καθόλου, ούτε εγώ θα εμφανιστώ, ούτε τίποτα, κανείς. Και να σου πω και κάτι, ο Βαγγέλης πρέπει να το ηρεμήσει λίγο το θέμα. 
Α: Το ηρεμεί, βγήκε από τον υπουργό, εντάξει, το ηρεμεί. Έτσι μου είπε! 
Β: Ποιον υπουργό; 
Α: Είχε πάει στον Νικητιάδη και τον Γερουλάνο. 
Β: Τι να κλάσουν αυτοί, αυτό πάει για πιο ψηλά το θέμα, το γραφείο του Παπανδρέου έχει μπει στη μέση. Άκου που σου λέω φίλος σου είμαι. 
Α: Το ξέρω, ναι το ξέρω. 
Β: Κατ’ αρχάς και τα κανάλια που το παίζουν όλα, έχει μπει το μ… ο Βαρδινογιάννης και τα κινεί όλα, έτσι από μόνα τους το παίζουν; 
Α: Ναι μωρέ. 
Β: Μην πάθουνε καμιά ζημιά με τα λεφτά, εγώ δεν έχω πάρει φράγκο από τα τετρακόσια. Εσύ έχεις πάρει τίποτα πρόλαβες; 
Α: Την πρώτη δόση. Πως δεν πήρες; Υπέγραψες και δεν πήρες; 
Β: Στην φιλία μας, σε ό,τι έχω ιερό σου λέω! 
Α: Πως υπέγραψες τότε; 
Β: Δεν έχει έρθει ρε αγόρι μου, προχθές, την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψα, γιατί είμαι μ… της παρέας εγώ, μου… (ακατάληπτο): «Μην υπογράψεις, μην υπογράψεις» και δεν υπογράψαμε, την προηγούμενη εβδομάδα υπογράψαμε. 
Α: Ρε παιδί μου, κι εγώ, εγώ υπέγραψα παραμονές Χριστουγέννων, τον Δεκέμβριο. 
Β: Εγώ Φεβρουάριο, τώρα υπέγραψα, 15 του μηνός υπογράψαμε. 
Α: Εγώ με την υπογραφή μου έβαλαν τα λεφτά μέσα. 
Β: Έχουμε υπογράψει και έχουν βάλει τίποτα. 
Α: Κακώς. Αυτό αφορά την κεντρική διαχείριση, δεν αφορά τις ατομικές συμβάσεις. Έχεις εμπορική συναλλαγή, θα τον πας στα δικαστήρια και θα του γ… το σπίτι. Θα τον δυσφημίσεις στο χρηματιστήριο, δεν είναι έτσι απλά. Η σύμβαση θα τηρηθεί, δεν θα δώσουν λεφτά στη Super League, στην κεντρική διαχείριση. 
Β: Άμα δε δώσουν, θα πάμε όλοι στο betshop, πως το λένε, μια μ… άλλη. Πώς δεν δώσουν; Αφού μας παίζουνε στο στοίχημα, δηλαδή κονομάνε του κόσμου τα λεφτά! Από τη μονή δουλειά που βγάζουν λεφτά είναι το στοίχημα. 

Α: Εντάξει, σε αφήνω τώρα.



Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: