Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κρίνεται το μέλλον ενός ολόκληρου λαού


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον αυτού του τόπου, στο φόντο της 5ης δόσης του δανείου.




Ένας μεταλλικός φράκτης και αστυνομικές δυνάμεις χωρίζουν τους διαδηλωτές, που συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή, από τους βουλευτές που βρίσκονται μέσα στο κοινοβούλιο και θα συζητήσουν ένα από τα σημαντικότερα και σκληρότερα πακέτα μέτρων, που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των πολιτών και ταυτόχρονα θεωρούνται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. 



Με φόντο τις σημερινές κινητοποιήσεις αλλά και τις χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή. Στις 9:30 προγραμματίζεται η έναρξη της συνεδρίασης ενώ στις 14:00 θα γίνει η ψηφοφορία.   


Στο κλίμα αυτό θα αρχίσει το απόγευμα και η συζήτηση επί του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου, στις 18:00, ο οποίος αύριο θα ψηφιστεί. 


Η εικόνα έξω από τη Βουλή και γύρω από την πλατεία συντάγματος θυμίζει πεδίο μάχης. Κουκουλοφόροι κατάφεραν για άλλη μία φορά να αμαυρώσουν την ειρηνική διαδήλωση και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές με σπασμένες βιτρίνες, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και «ξηλωμένα» μάρμαρα από όλη την πλατεία. 


Οι Αγανακτισμένοι επιχειρούν εκ νέου σήμερα αποκλεισμό της Βουλής, «μπλοκάροντας» τη διαδικασία. Διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί ενώ στις 10 το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Ομόνοια και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ- που απεργούν και σήμερα- στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: