Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ελληνικό ποδόσφαιρο: To σάπιο μήλο!

Ότι και να πει κανείς αναφορικά με τα τελευταία δρώμενα στο χώρο του ελληνικού σάπιου (με αποδείξεις) ποδοσφαίρου μας, λίγα θα είναι και ποτέ δε θα φτάσουν για να μεταφέρουν με σαφήνεια το τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα, πως στη χώρα μας το ποδόσφαιρο πρόκειται για άλλο ένα σάπιο μήλο, όπως και πολλά ακόμα που μας έχουν οδηγήσει στο πάτο, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτιστικά.


Η χώρα του Αριστοφάνη και των υπολοίπων σπουδαίων Αρχαίων Ελλήνων είναι βαθιά βυθισμένη στο βούρκο, μέσα στην μπόχα και την βρώμα από κάποιους που με το έτσι θέλω κατέστρεψαν έναν ολόκληρο πλούσιο σε ηθικό λαό, και τώρα δεν έχουν ούτε καν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μέσα σε αυτήν την αλητεία, δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και να τραυματιστεί ένα χώρος σαν το ποδόσφαιρο, το οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν τουλάχιστον αξιόπιστο. Ήξερες ότι θα δεις ένα ντέρμπι και δε θα ξέρεις ποιος και πως θα το πάρει, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Οι κ. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Τζίγκερ, Πατέρας, Ψωμιάδης, Μπέος και αρκετοί ακόμα αποφάσισαν ότι αφού έχουν χρήματα μπορούν να τα στήσουν όλα. Και τα κατάφεραν. Αφού απέναντί τους είχαν ανθρώπους όπως ο Καλόπουλος, ο Τρύφωνας, ο Παπουτσέλης και πολλούς ακόμα... Ανθρώπους υπεράνω τάξης και ηθικής μέχρι όμως μια τιμή. Μόλις η πρόταση δωροδοκίας για να στηθεί ένα ματς μέσω του στοιχήματος ακουμπούσε την τιμή τους, όλα γινόντουσαν παρελθόν και η ηθική πέταγε για ξένες πολιτείες!

Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και τώρα είναι η ώρα να μάθουμε όχι το αν κάποιοι μας έκαναν να πιστεύουμε σε ένα ρεαλιστικό, πραγματικό ελληνικό ποδόσφαιρο άδικα αλλά πως και πότε θα δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην μπόχα αυτή που έχει απομακρύνει και έχιε ξενερώσει όλο τον υγιή φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας.

Τι ΠΑΕ Ολυμπιακός, τι ΠΑΕ Παναχαϊκή, τα ίδια σκατά είναι όλοι! Το καταλάβαμε αυτό. Τι Μαρινάκης, τι Μενδρινός, πάλι τα ίδια σκατά. Το θέμα είναι άλλο! Φυλακή θα μπούνε; Θα πληρώσει επιτέλους κάποιος για τα κατορθώματά του; Για να βγάζουν αυτά τα 80-100 -500 άτομα χρήματα από το στοίχημα, εκατομμύρια κόσμος έχασε την χαρά να βλέπει κάθε Κυριακή το ποδοσφαιράκι του και πολλοί περισσότεροι έχαναν τα λεφτουδάκια τους ποντάροντας στο βρωμοστοίχημα του ΟΠΑΠ και των υπολοίπων κορακιών του χρήματος.

Φυλακή είναι η μόνη λύση.Φυλακή τώρα! Θα αργήσει πολύ να καθαρίσει η βρώμα και οι ηθικοί τραυματισμοί του αθλήματος όμως θα ξέρουμε πως από δω και πέρα, το ποδόσφαιρο μας θα είναι καθαρό αλλά και δίκαιο. Κάτι άγνωστο στις μέρες μας... Και κάτι ακόμα. Όλες οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ να πάνε στα τοπικά πρωταθλήματα. Όπως επιβάλλει ο κανονισμός της ΕΠΟ. Κ. Πιλάβιε... Ξυπνήστε επιτέλους. Δεν πάει άλλο... Κάντε την δουλειά σας!

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: