Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Με τέτοιες εμφανίσεις...ας χάνει!

Σίγουρα, το μοναδικό πράγμα που μένει μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι το αποτέλεσμα και οι βαθμοί, ωστόσο, κάποιες φορές η ήττα έχει και γλυκιά γεύση.

Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες το βράδυ στο Emirates, με την Άρσεναλ να νικάει τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 ωστόσο σίγουρα η νίκη της δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο θα νόμιζαν πολλοί πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Champions League.


Οι παίκτες του Βαλβέρδε κατάφεραν από ατομικά τους λάθη να βρεθούν πίσω στο σκορ μόλις στο 20' όμως βρήκαν την λύση να συνέλθουν και έκαναν την Άρσεναλ να φτύσει αίμα έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει το πολύτιμο τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Οι ερυθρόλευκοι ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πραγματικά ανταγωνιστικοί απέναντι στους Κανονιέρηδες και ανάγκασαν τον Αρσέ Βενγκέρ να κάνει αλλαγές, βγάζοντας επιθετικούς για να βάλει αμυντικούς με σκοπό να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός έκανε τουλάχιστον 15 τελικές προσπάθειες για να πετύχει κάποιο τέρμα, είχε ένα δοκάρι για να ισοφαρίσει προς το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου και πραγματικά έλεγχε όλο τον αγώνα για περίπου 70', με την Άρσεναλ να αρκείται μόνο σε κάποια σουτ τα οποία ή κατέληγαν εκτός τέρματος ή σταμάταγαν στον Κοστάντσο ο οποίος είχε μία-δύο καλές απεκρούσεις κρατώντας το σκορ στο 2-1.

Μπορεί να σακούλι να μην γέμισε από βαθμούς εχθές όμως η ομάδα του Ερνέστο έδειξε τα δόντια της μέσα στην Αγγλία και άφησε υποσχέσεις πως τα επόμενα δύο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ μόνο εύκολα δε θα είναι για τους Γερμανούς, παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν πολλά για την δεύτερη αλλά και για την τρίτη θέση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί τα συγχαρητήρια του Βενγκέρ προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οποίος παραδέχθηκε πως η ομάδα του δυσκολεύτηκε πολύ για να πάρει τους βαθμούς της νίκης στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως είπε και ο Βαλβέρδε λοιπόν, αν είναι να χάνεις, ας χάνεις έτσι!

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός




Δεν υπάρχουν σχόλια: