Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πολύ λίγος για περισσότερα...

Μπορεί πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα οι περισσότεροι να υποστηρίζαμε πως ο Ολυμπιακός, εύκολα ή δύσκολα, θα έπαιρνε το τρίποντο από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ωστόσο, η αποκαρδιωτική εμφάνιση των Πειραιωτών δίνει το δικαίωμα στην Ένωση να αισθάνεται αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα και τους δύο βαθμούς που δεν πήρε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του, συνεχίζουν να μην έχουν νίκη εκτός έδρας στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τελευταία να είναι αυτή της ομάδας του 2009 απέναντι πάλι στους "κιτρινόμαυρους", με εκείνο το πανέμορφο γκολ του Γκαλέτι μόλις στο 5΄ λεπτό της αναμέτρησης που ήταν αρκετό για να πάρουν την νίκη.


Από κει και μετά, ο Ερνέστο δεν έχει τον τρόπο να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια, δείχνει σαν νέος προπονητής που δεν ξέρει ακόμα τα βήματά του και αφήνει την ομάδα του αβοήθητη στο τερέν του Ολυμπιακού σταδίου. Μερικές φορές, τουλάχιστον για τους Έλληνες φιλάθλους, δεν φτάνει το να παίρνεις το πρωτάθλημα και να λέμε, τέλος καλό, όλα καλά. Η νίκη ενός ντέρμπι δίνει τεράστια χαρά σε έναν φίλαθλο καθώς νιώθει πως η ομάδα του εξουδετέρωσε τους μεγάλους αντιπάλους της, άσχετα με την βαθμολογική θέση που βρίσκεται, και έχει την ηθική ικανοποίηση να νιώθει περήφανος για το αποτέλεσμα.

Αυτό ο Βαλβέρδε δείχνει να μην το έχει νιώσει-καταλάβει όσο θα έπρεπε, μετρά 2 ήττες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία ματς κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πλέον έχει ήδη αφήσει να δημιουργηθεί πολύ γκρίνια γύρω από το όνομά και τον όρο ντέρμπι στην Ελλάδα.

Η χθεσινή ΑΕΚ έπρεπε να κερδίσει για πολλούς και διαφόρους λόγους, αλλά πάνω από όλα θα ήταν πιο δίκαιο από την τελική ισοπαλία που πήρε, αφού οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν με κοιμισμένα ζώα που περιμένουν την Τετάρτη (19/10) ώστε να επανέλθουν σε αυτό που λέγεται ζωή.

Πλέον, το ματς της Τετάρτης που είναι ζωής και θανάτου για το συγκρότημα του Βαλβέρδε, χαρακτηρίζεται ακόμα πιο δύσκολο, αφού οι Πειραιώτες δεν έδειξαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς και για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει πραγματικά να γίνει ένα θαύμα.

ΥΓ.1: Βαλβέρδε, μάθε επιτέλους να διαχειρίζεσαι σωστά το υλικό που σου προσφέρει ο Μαρινάκης και ΣΕΒΑΣΟΥ παίκτες αξίας Μακούν. Ακόμα και αν ο Καμερουνέζος δεν είναι αυτό που θα έπρεπε από θέμα φυσικής κατάστασης, σίγουρα στο χθεσινό ματς θα ήταν πολύτιμος. Τόσο σκληροί ήταν και οι προπονητές που είχες ως παίκτες μαζί σου; Εσύ δεν άξιζες και δεν πήρες ευκαιρίες; Δώσε του όσες πρέπει και αν δεν τις εκμεταλλευτεί τότε μαζί σου. Δώστες όμως... Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας, είτε το θες, είτε όχι.


ΥΓ.2: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Κοστάνζο. Δεν κάνει ρε παιδιά το παλικάρι, δεν βρίσκεται εδώ, έχει μείνει ακόμα στη Βασιλεία. Δεν νιώθει, ΤΕΛΟΣ!

ΥΓ.3 : Ο Μανωλάς πρέπει να ηρεμήσει και να καταλάβει ότι βρίσκεται σε μία μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν παιδάκι. Καλός παίκτης, μεγάλο κωλ.....δο! Χαλαρά....

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός


Δεν υπάρχουν σχόλια: