Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεύτερη Ελληνική Συμμετοχή σε Διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο



Η ομάδα Ράγκμπι με Αμαξίδιο «The Greeks» - μια πρωτοβουλία του σωματείου Άλλη Όψη - θα συμμετάσχει στη διεθνή διοργάνωση Stockholm International Paragames, που θα διεξαχθεί 5 και 6 Νοεμβρίου στη Στοκχόλμη. Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η ομάδα αναχώρησε για τη Σουηδία όπου και θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάποιους από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο. Στην αποστολή συμμετέχουν 14 συνολικά άτομα, οκτώ από τα οποία είναι αθλητές με τετραπληγία και έξι βοηθοί, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Coloplast - Αν. Μαυρογένης Α.Ε.
             Ο αρχηγός της ομάδας Αλέξανδρος Γαληνάκης δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο τουρνουά της Στοκχόλμης είναι πολύ σημαντική. Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να παίξουμε δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης. Πιστεύω πως αυτό μπορεί να μας δώσει σημαντική εμπειρία, την οποία χρειαζόμαστε, και ελπίζω να δώσει κίνητρα σε νέους αθλητές να ασχοληθούν πιο ενεργά.» Αξίζει να σημειωθεί πως η εθνική ομάδα της Σουηδίας πήρε το κύπελλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράγκμπι με Αμαξίδιο που διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Ελβετία, παίρνοντας αυτόματα και την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο 2012.

Ο αθλητής της ομάδας Θοδωρής Σαμωνάς δήλωσε: «Στην πρώτη μας συμμετοχή σε διοργάνωση, πριν από έξι μήνες στην Κολωνία, καταλάβαμε την τρίτη θέση στη βασική κατηγορία του Bernd Best, του μεγαλύτερου τουρνουά στον κόσμο. Τώρα, στη δεύτερή μας συμμετοχή, ελπίζουμε σε μια καλή παρουσία και στην αποκόμιση σημαντικών εμπειριών». Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις είναι ο μόνος τρόπος για του Έλληνες αθλητές να αποκτήσουν εμπειρία, καθώς το Παραολυμπιακό άθλημα Ράγκμπι με Αμαξίδιο απουσιάζει από τη χώρα μας τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και σε επίπεδο εθνικής ομάδας.
             Το Ράγκμπι με Αμαξίδιο είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα για ανθρώπους με τετραπληγία – τετραπάρεση (κινητικό έλλειμμα και στα χέρια και στα πόδια). Οι αθλητές χρησιμοποιούν ειδικά αθλητικά αμαξίδια, τα οποία μοιάζουν με “άρματα μάχης”, ενώ φοράνε ειδικά γάντια στα οποία τοποθετούν κόλλα για να έχουν καλύτερη επαφή με τη μπάλα.
             Η «The Greeks» είναι μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού σωματείου Άλλη Όψη (www.alli-opsi.gr) που ως στόχο έχει την προώθηση του αθλήματος, την προσέγγιση νέων αθλητών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Περισσότερες πληροφορίες στο http://alli-opsi.gr/?page_id=389.



Δεν υπάρχουν σχόλια: