Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα δέκα "κακά" του Έλληνα!

Η Αστυλογία, έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα δέκα κακά που κάνουν ξεχωριστό κάθε Έλληνα από μας και είναι βέβαιο πως όλοι μας έχουμε τουλάχιστον τα πέντε από τα δέκα χαρακτηριστικά.

Πάμε λοιπόν...

1) Μας είναι αδύνατον να ξυπνήσουμε το πρωί. Είτε πρέπει, είτε δεν πρέπει δεν μπορούμε ρε παιδί μου. Τι να κάνουμε τώρα;
2) Δεν ξέρουμε τι θα πει πληρώνω τους φόρους που πρέπει στο κράτος. Όλοι μας, λίγο ή πολύ αποφεύγουμε να πληρώσουμε αυτά που πρέπει στην Εφορία και η φοροδιαφυγή είναι το αγαπημένο μας χόμπυ.

3) Κάθε πολιτικός ή πολιτικό σχήμα είναι άχρηστο, πριν καν ανέβει στην Κυβέρνηση. Βεβαίως και δεν παίρνω το μέρος τους,όμως έχουμε το χαρακτηριστικό να προδικάζουμε κάθε πολιτικό πρόσωπο πριν καν αναλάβει τις ευθύνες του.
4) Μας είναι αδύνατον, όσο και αν δεν έχουμε χρήματα, να μην γεμίσουμε τα μπουζούκια. Φτωχοί, πλούσιοι, πείνα ξεπείνα, η διασκέδαση... διασκέδαση.
5) Η τρελή και παρδαλή οδήγηση είναι το πέμπτο κακό που βρήκαμε, μιας και οι Έλληνες δεν μπορούν να οδηγήσουν σαν άνθρωποι για κανέναν λόγο. Κάποιοι το παρακάνουν με διάφορες επιδείξεις και τρέχουν στο ΚΑΤ ενώ κάποιοι άλλοι πήραν μάλλον νύχτα το δίπλωμα.
6) Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι σίγουρα το βρωμόστομά μας, το οποίο αναμφίβολα είναι μέσα στους περισσότερους από εμάς και του δίνουμε μάλιστα να καταλάβει. Το μαλάκα και τα υπόλοιπα είναι λέξεις που ακούγονται όπου και αν γυρίσεις και αν σταθείς.
7) Γεμάτα τα τραπέζια όπου και αν βρεθούνε. Οι Έλληνες έχουμε μάθει να τρώμε καλά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Φέρε και αυτό, φέρε και εκείνο στις ταβέρνες και στο τέλος όλα μένουν πάνω στο τραπέζι.
8)  Γκρίνια για όλους και για όλα. Όλοι έχουμε την γκρίνια μέσα μας και ότι και να κάνουμε πάντα υπάρχει κάτι που θα παραπονεθούμε.
9) Λίγη δουλειά - πολύ διασκέδαση. Ένα από τα μεγάλα πάθη του Έλληνα είναι βεβαίως η διασκέδαση  σε συνδυασμό με την λίγη δουλειά. Ακόμη και αν δουλέψει 8 ώρες την ημέρα, η διασκέδασή του μπορεί να ξεπεράσει και τις 10.
10) Τέλος, το άλλο μεγάλο πάθος μας είναι βέβαια το τσιγάρο, το οποίο ούτε μπορούμε αλλά κυρίως δεν θέλουμε να κόψουμε. Ίσως αν το κόψουμε να βρεθούμε και με κατάθλιψη...Τόσο πολύ...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: