Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Θα μπορούσε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση...

Ο λόγος φυσικά για την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα της οποίας συγκεντρώνουν εαν συμψηφίσουμε τα ποσοστά τους, 20,6% του εκλογικού σώματος.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήγαγε η RASS για το "Παρόν" της Κυριακής, η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα με 24,6% στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο με 14,8% και το ΚΚΕ τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,5%. Από εκεί και πέρα ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με ποσοστό 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9% ο ΛΑΟΣ 5,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3%.

Αθροίζοντας τα ποσοστά των εντός του Κοινοβουλίου αριστερών κομμάτων τότε έχουμε το εκπληκτικό 20,6% το οποίο αυτόματα σημαίνει πως εαν αυτά τα κόμματα συνασπίζονταν τότε θα ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμη μπορεί υποθετικά να κυβερνούσαν σε περίπτωση ένωσης τους καθώς δεν πρέπει να αμελούμε και το ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, των δυσαρεστημένων γενικότερα, το οποίο κυμαίνεται σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση στο 20,2%.

Δυστυχώς όμως η ελληνική Αριστερά προτιμάει να τρώει τις σάρκες της και να "αλληλοσκοτώνεται" την ώρα που στην εξουσία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα ισχυρό αστικό-μνημονιακό μέτωπο το οποίο καταργεί κάθε είδους δικαίωμα για το οποίο η ελληνική Αριστερά έχει ματώσει εδώ και χρόνια για να κατακτήσει...

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: