Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα καλά της κρίσης




Ανθισμένα λουλούδια ,σε ένα καμένο τοπίο.Με αυτή τη φράση θέλω να συνδέσω τα καλά που μπορεί να έχει φέρει η κοινωνικοπολιτικοοικονομικη κρίση.
   Με τη κρίση αυτή, κάποιοι πολίτες,σκέφθηκαν νέες ιδέες για την σωτηρία τους, για επιβίωση και δημιούργησαν εταιρίες πρωτότυπες και εντυπωσιακές. Ένα ακόμα καλό που έκανε η κρίση , είναι η φυγή πολιτών προς την ύπαιθρο. Κάποιοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωριά τους ελπίζοντας ότι εκεί τουλάχιστον να έχουν τα  προς το ζην.Έτσι η επαρχία που είχε εγκαταλειφθεί και τα περισσότερα χωριά θύμιζαν νεκροταφεία,σε λίγα χρόνια θα γίνουν μικρές τοπικές κοινωνίες.
   Τέλος η κρίση βοήθησε και στην άμεση επικοινωνία του πολίτη μεταξύ πολίτη αλλά και στην πολιτική του δράση.Πόσες νεανικές παρέες κυρίως επιλέγουν να συναντιούνται σε σπίτια και να μιλούν και να επικοινωνούν με τον παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας;Πόσοι πολίτες σηκώθηκαν από το καναπέ και φώναξαν για τα δικαιώματα τους;
   Σίγουρα η κρίση δημιουργεί πολλά προβλήματα,αλλά μέσα από ένα καμένο τοπίο κάτι γρήγορα θα ξεφυτρώσει.Το τι θα ανθίσει εξαρτάται από εμάς.
    Ας μην αφήσουμε αυτή τη φορά να μας ξανακυβερνήσουν λαμόγια και κλέφτες.
    Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: