Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οµάδα σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων ψάλει τον ύµνο των Απριλιανών την ημέρα της επαιτείου του Πολυτεχνείου



Στις 17 Νοεμβρίου 2011, οι σπουδαστές της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν για τον καθιερωµένο ετήσιο εορτασµό της επετείου του Πολυτεχνείου. Αφού διαβάστηκε η ηµερήσια διαταγή, την οποία είχε συντάξει και υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αµυνας κ. ∆. Αβραµόπουλος, ακολούθησε η προβολή βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μέχρις εδώ, όλα καλά. Όμως, μετά την αποχώρηση των αξιωµατικών, τον λόγο πήρε ο αρχηγός των Ευελπίδων ( γνωστός ως ο επικεφαλής της οµάδας που στον εορτασµό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή αποχώρησης και παρήλασε, µαζί µε µια οµάδα, αυτοσχεδίως, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»), ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσουν οι Κύπριοι και αλλοδαποί φοιτητές και να κλείσουν οι πόρτες της αίθουσας.


Δείχνοντας προς την εικόνα του Πολυτεχνείου, που είχε ακόμα μείνει στην οθόνη, ζήτησε «να κατεβεί αυτή η µπούρδα» και ξεκίνησε να εκφωνεί λόγο περί της διαστρεβλωμένης επαναστάσεως της 21ης Απριλίου. Και έπεται συνέχεια... Έπειτα, κάλεσε μια ομάδα πέντε Ευελπίδων, που με στρατιωτικό βήμα προσήλθαν στην εξέδρα και άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο των απριλιανών «Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή, το µέλλον χτίζει η νιότη...». Ελάχιστοι ήταν οι σπουδαστές που αποχώρησαν μπροστά στο λαϊκίστικο ακροδεξιό παραλήρημα του νεαρού ευέλπιδα. Οι περισσότεροι παρέμειναν και άρχισαν με τη σειρά τους να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Χούντας.

Για προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε σχετικά από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα, ενώ ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.

Αλλά, κατά τη γνώμη μας, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι αν 10, 20 ή 200 Ευέλπιδες συμπαθούν την χούντα. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως είναι δομημένη η σύγχρονη δημοκρατία, ως ολιγαρχία, δηλαδή, καμιά τρακοσαριά βουλευτών, λίγων πολιτικών οικογενειών, ορισμένων καναλαρχών-εκδοτών-εργολάβων και των μεγαλοδημοσιογράφων τους, το τμήμα του λαού που θα προτιμάει “μια χούντα που θα μας σώσει”, όλο και θα μεγαλώνει... Και αυτό είναι ουσιαστικά ανησυχητικό.

Επιμέλεια:Πελιώ Παπαδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: