Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

O Θρύλος των... θρίλερ!

Δεν έχουν τελειωμό τα θρίλερ της φετινής σεζόν για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν σταματούν να βλέπουν την ομάδα τους να έχει τάσεις αυτοκτονίας, μόλις δείχνει να έχει "καθαρίσει" ένα παιχνίδι.

Έτσι έγινε με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, έτσι με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκι, έτσι και χθες στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη.ν Οι Πειραιώτες αδυνατούν να παίξουν καλή άμυνα και με αυτόν τον τρόπο γκρεμίζουν ουσιαστικά ότι και αν δημιουργήσουν πετυχαίνοντας δύο ή και τρία γκολ.


Οι πρωταθλητές, αν και προηγήθηκαν με 0-2 μόλις στα πρώτα 27 λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης, κατάφεραν δύο φορές να δεχτούν γκολ και κινδύνεψαν σοβαρά να αφήσουν δικούς τους βαθμούς στο παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη ομάδα. Μπορεί η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού να βγάζει φωτιές, με Μιραλλάς και Τζεμπούρ να κάνουν πράγματα και θαύματα, ωστόσο, η ανασταλτική λειτουργία των πρωταθλητών παραμένει σοβαρά άρρωστη και δείχνει αδύνατη να ανταποκριθεί στις δυσκολίες, τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και στα παιχνίδι για το Champions League.

Σίγουρα, για πολλούς το πρόβλημα ξεκινά και τελειώνει στο ότι η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έχει έναν τερματοφύλακα κλάσης Νικοπολίδη, έτσι ώστε και να φυλάει καλά την εστία του αλλά κυρίως να καθοδηγεί και την άμυνά του. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν και πολύ καλός και σταθερός τερματοφύλακας όμως το μεγάλο του ατού, ήταν κατά την άποψή μου ότι έλεγχε τους αμυντικούς του και τους έδινε πάντα σωστές οδηγίες για το πως να ανταποκριθούν σε κάθε φάση του αγώνα.

Κάτι τέτοιο λείπει πολύ από τον φετινό Ολυμπιακό, με τον αριθμό των παθητικών τερμάτων στη φετινή σεζόν να ανέρχεται στα 14 γκολ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αριθμός που μόνο μικρός δεν είναι, αν αναλογιστούμε πως έχουμε διανύσει μόλις το ένα τρίτο των φετινών αγώνων του πρωταθλήματος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πρέπει να λύσει το πρόβλημα γιατί αλλιώς είναι βέβαιο πως οι ερυθρόλευκοι δε θα μπορέσουν να φεύγουν πάντα με το τρίποντο όταν παίζουν έτσι στην άμυνα, ότι και αν κάνουν οι εξαιρετικοί επιθετικοί του.

ΥΓ.1) Ο Μέγιερι δεν πρέπει να κριθεί θετικά ή αρνητικά ακόμα. Είναι ένας μικρός και άπειρος τερματοφύλακας ο οποίος τώρα παίρνει τις ευκαιρίες του και σίγουρα έχει πολλά να δείξει ακόμα. Ας μην του κόψουμε τα πόδια από τόσο νωρίς και ας τον αφήσουμε να δουλέψει.

ΥΓ.2) Νομίζω πως ο Μέλμπεργκ κουράστηκε...Μήπως να παίξει και λίγο ο Παπάζογλου;

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: