Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη η Αριστερά με 39% - Στο καναβάτσο Σαμαράς-Παπανδρέου


Προβάδισμα 13 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του KONTRA CHANNEL, σύμφωνα με την οποία στο κοινοβούλιο εισέρχονται 8 κόμματα.


Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30%, το ΠΑΣΟΚ 17%, το ΚΚΕ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά 9%, ο ΣΥΡΥΖΑ 8%, ο ΛΑΟΣ 7%, οι Οικολόγοι 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία 3%. Μάλιστα η Αριστερά υπερτερεί του κόμματος της Συγγρού και συγκεκριμένα το συνολικό ποσοστό της είναι στο 39%.

Σχετικά με την γνώμη των ψηφοφόρων για τους πολιτικούς , προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 35% θετικές και 56% αρνητικές γνώμες και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 26% θετικές και 66% αρνητικές γνώμες, ενώ στην χειρότερη μοίρα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 11% θετικές και 86% αρνητικές γνώμες.

Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες εκλογές θα είναι αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα κατάφεραν να βγουν εκτός συναγωνισμού μετά τις πράξεις τους. Κάτι αναμενόμενο δηλαδή, αφού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έφεραν αποδεδειγμένα την χώρα μας στο καναβάτζο της Ευρώπης ενώ παράλληλα κατέστρεψαν την όποια καλή οικονομία είχαμε. Δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι νικητές στις εκλογές που έρχονται σίγουρα όμως Σαμαράς και Παπανδρέου δε πρέπει να μπουν ούτε στην Βουλή.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: