Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Προκαλεί το «Τανγκό» με το καυτό φιλί!

Μία αξιόλογη και πολύ ιδιαίτερη ταινία παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες στην μεγάλη οθόνη, η οποία χαρακτηρίστηκε από μία πολύ σπάνια σκηνή που ίσως χαλάει την τελική της εικόνα.

Ο λόγος για το διάσημο πλέον, «Τανγκό των Χριστουγέννων», το οποίο παίζεται τις τελευταίες 8 μέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους. Το περιεχόμενο της ταινίας βασίζεται σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη και σίγουρα ήρθε για να μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011. Στην ταινία παίζουν οι Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Ρίσβας και Ελένη Κοκκίδου.

Δεκαετία του 1970... είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.

Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.

Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό... Το Τανγκό των Χριστουγέννων... σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Ωστόσο, σε μία από τις τελευταίες στιγμές που ο φαντάρος μαθαίνει τον Υπολοχαγό του Τανγκό, ο χορός καταλήγει σε ένα πραγματικό φιλί μεταξύ των δύο ανδρών, το οποίο αναμφίβολα προκαλεί σχολιασμούς αλλά και κακές εντυπώσεις. Μία τόσο δυνατή και σοβαρή παραγωγή βγάζει στα μάτια μας μία πολύ ανατριχιαστική εικόνα, η οποία κατά την άποψή μου, δε θα αντέξουν πολλοί να δουν. Σίγουρα αν τη δείτε θα καταλάβετε...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε; δε ντρέπεσαι λίγο; λες και μόνο straight υπάρχουν και οι gay δεν ερωτεύονται. μαθε οτι την είδα την ταινία και κανείς δεν αντέδρασε ασχημα απ όσους ήταν εκει. υποκρισία και ρατσισμός σόλο το μεγαλειο

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις μεγάλο λάθος. Αυτή η σκηνή ήταν πολύ τρυφερή και ανθρώπινη και απόλυτα φυσιολογική. Αυτό είναι μέσα στη ζωή και πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι που λες κάτι τέτοιο, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Ο έρωτας του Λαζάρου για τον Καραμανίδη είναι ο βασικός πυλώνας της πλόκης,μαζί μ'αυτόν του Κ. για τη Ζωή(2 καταπιεσμένοι έρωτες).Η Χούντα,η Βάτη,το Διδυμότειχο απλά το σκηνικό.Γιατί να προκαλέσει το φιλί?Όχι φιλί εντυπώσεων,φιλί ουσίας.Ο Λ.γέρος πια αγοράζει ακόμα τις παστίλιες τ υπολοχαγού του,ενώ στο τέλος η γριά πια Ζωή τον μπερδεύει μ τν Κ.,του δίνει τις κάρτες του Κ. κι αυτός βλέπει τη διεύθυνση του επαρχιακού σπιτιού όπου ο Κ. έχει αποσυρθεί γ τ γεράματά του και πάει να τον δει,έστω μόνο από μακριά,και φεύγει..Άρα δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων για να γεμίσουν τα ταμεία.Βρίσκεται παντού στην πλοκή..