Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Απέσυρε ο Βενιζέλος την τροπολογία για τα Μ.Μ.Ε.

Με την κατάθεση τροπολογίας για τα δημόσια ΜΜΕ έσπευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να απαντήσει στη δέσμη τροπολογιών βουλευτών από τα περισσότερα κόμματα αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτά. Κατά την κατάθεσή της, υποστήριξε ότι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορούν σε "ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής" για τον κλάδο όσων προβλέπει η νομοθεσία για το ενιαίο μισθολόγιο. Επέμεινε ότι ο νόμος δεν μετατρέπει σε δημοσίους υπαλλήλους τους δημοσιογράφους και αφορά "μόνο στο ζήτημα των αποδοχών κι όχι στο ζήτημα της νομικής φύσης της σχέσης τους και των όρων άσκησης του επαγγέλματός τους".
Η πρωτοβουλία, πάντως, αποδείχτηκε βραχύβια, καθώς οι διαφωνίες της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, καθώς και η διαφωνία των Γ. Σαββίδη, προέδρου της ΠΟΕΣΥ και Π. Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ οδήγησαν λίγη ώρα αργότερα στην απόσυρσή της. Μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Πέτρου Ευθυμίου, παρουσία των Βενιζέλου, Παντελή Καψή, Άννας Νταλάρα και των προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα την αποσύρει, αλλά και ότι δεν θα δεχθεί να συζητηθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία των ΠΟΕΣΥ- ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία φέρει περίπου 130 υπογραφές. Επίσης, δήλωσε ότι θα επαναφέρει τη δική του τροπολογία, αφού πρώτα την επεξεργαστεί, προκειμένου να γίνει περισσότερο κατανοητή.

Για την ιστορία, η τροπολογία εξαιρούσε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Γ.Γ. Ενημέρωσης από το ενιαίο μισθολόγιο, ωστόσο διατηρούσε την υπαγωγή των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που ο Ε. Βενιζέλος απέσυρε την εν λόγω τροπολογία, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΠΟΕΣΥ, κάνοντας δεκτά τα επιχειρήματα των νομικών συμβούλων του Υπουργείου Οικονομικών. 

Επιμέλεια:Πελιώ Παπαδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: