Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έχει εγκριθεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο!


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ γιατί δεν υπάρχουν ακόμα μελέτες που να δείχνουν... τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της χρήσης του. Είτε έχει νικοτίνη είτε όχι, οι ερευνητές δε μπορούν να ξέρουν τι μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα η καύση του λαδιού που περιέχουν τα τσιγάρα αυτά, γι΄αυτό και δεν δίδεται ακόμη έγκριση.


Τα γνωστά κανονικά τσιγάρα, ναι, έχουν νικοτίνη και πίσσα και άλλες 250 καρκινογόνες ουσίες, η δράση των οποίων όμως μας είναι πλέον γνωστή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, ξεκινώντας το κάπνισμα. Όσον αφορά την αύξηση, οι μελέτες στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι η αύξηση της φορολογίας είναι ένας τρόπος να μειωθεί το κάπνισμα και η έναρξη του από τους εφήβους. Και έχει αποτελέσματα.

Είμαστε από τις χώρες με τη χαμηλότερη τιμή στα τσιγάρα! κακώς κατά τη γνώμη μου...Γι΄αυτό και οι ειδικοί σκέφτονται να το εφαρμόσουν και στην Ελλάδα μπας και καταφέρουμε να ξυπνήσουμε μερικοί και να το κόψουμε μια για πάντα! Ας κάνει και ένα καλό αυτός ο τόπος για τους πολίτες του...


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: