Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δήμος Αθηναίων... σήμανε Χριστούγεννα!


Τα φώτα στην πλατεία Συντάγματος άναψαν στις 6 το απόγευμα υπό τη μουσική υπόκρουση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας,

Με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα.

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που στολίστηκε από μαθητές με ανακυκλωμένα υλικά, ξεκίνησαν την Παρασκευή οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, που περιλαμβάνουν δρώμενα σε δεκαεπτά γειτονιές της πόλης.

Κεντρικό σύνθημα των εφετινών εκδηλώσεων, που σύμφωνα με τον Δήμο κόστισαν δέκα φορές λιγότερο από πέρυσι, είναι το αισιόδοξο «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ».

Υπό τη μουσική υπόκρουση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας, τα φώτα άναψαν στην πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα. Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η Big Band με ένα πρόγραμμα τζαζ και τη φωνή της Υβέτ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Τερεζάκη.

«Δεν μας ενδιέφερε καθόλου να εξασφαλίσουμε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, ούτε να σχεδιάσουμε λαμπερά σόου. Θέλαμε μια γιορτή της πόλης από την ίδια την πόλη» δήλωσε στο σύντομο μήνυμά του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης.

«Κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου και απευθυνθήκαμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης, τους δημιουργούς, τις καλλιτεχνικές ομάδες, τους νέους. Ετσι διαμορφώθηκε το πλούσιο αυτό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αφού αντιστοιχεί στο ένα δέκατο του περυσινού» επισήμανε.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, είπε, θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κεντρικές πλατείες, δεκαεπτά γειτονιές και έντεκα πολιτιστικά κέντρα, με δέκα θεματικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, για 30 μέρες και νύχτες.

Ορισμένες από τις εκδηλώσεις:

* Μουσικές του Κόσμου, 16-18 Δεκεμβρίου, πλατεία Κλαυθμώνος

* Μαγική Πλατεία των Παιδιών, 17-31 Δεκεμβρίου, πλατεία Συντάγματος

* Μέρες Παντομίμας - Νύχτες Μαγείας, 19-21 Δεκεμβρίου, πλατείες Συντάγματος και Κοτζιά

* Οι Πιο Πικρές Μέρες, 20-21 Δεκεμβρίου, Ζάππειο, Τεχνόπολις, Γαλλικό Ινστιτούτο

* Jazzy Christmas, 22-24 Δεκεμβρίου, πλατεία Κλαυθμώνος

* Φεστιβάλ Χορωδιών, 23 Δεκεμβρίου, πλατεία Κοτζιά

* Γειτονιά των Παιχνιδιών, φεστιβάλ ζογκλέρ, 27-29 Δεκεμβρίου, Σύνταγμα και Κλειστό Γυμναστήριο «Ρουφ»
* Νέα Μουσική Σκηνή, 27-29 Δεκεμβρίου, Κλαυθμώνος

* Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας, 28-31 Δεκεμβρίου, Κοτζιά

Η γιορτή για την υποδοχή του νέου χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: