Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ντρέπονται!

Χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής, την ώρα που ο ελληνικός λαός τραβάει τα πάνδεινα από τα μέτρα τα οποία του έχουν επιβληθεί πολλοί πρώην βουλευτές ζητούν εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις ενώ στο χορό μπαίνουν και εν ενεργεία βουλευτές που πρόσκεινται στα δύο μεγάλα κόμματα.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, τέσσερις νέες αγωγές από το χώρο της Ν.Δ προστίθενται στη λίστα όσων έχουν προβάλλει διεκδικήσεις για αναδρομικές διαφορές αποδοχών.

Εκτός από τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, αγωγή έχει καταθέσει και ο εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Επίσης, ο Ιωάννης Μανώλης ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ (7.3.2004-7.9.2009). Ακόμη, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Γεώργ. Καλατζής και Δημ. Σαμπαζιώτης.

Όλοι ζητούν αναδρομικά τις διαφορές αποδοχών τους με νόμιμο μάλιστα τόκο, στο πλαίσιο της συνταγματικής πρόβλεψης εξομοίωσης των αποδοχών μεταξύ βουλευτών και δικαστών και με γνώμονα ότι οι δικαστικοί λειτουργοί πέτυχαν αναπροσαρμογή των αποδοχών τους από το Μισθοδικείο.

Όπως, υποστηρίζουν οι βουλευτές, υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος εάν σε μία από τις τρεις λειτουργίες (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) χορηγούνται αποδοχές μεγαλύτερες από τις δύο άλλες. Ισχυρίζονται μάλιστα, πως λόγω της μη αναπροσαρμογής των αποδοχών τους υπέστησαν ηθική βλάβη, και για το λόγο αυτό διεκδικούν αποζημίωση 10.000 ευρώ ο καθένας.

Ντροπή τους!

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: