Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ακούστε-Ακούστε! Μας φέσωσε και η Τρόϊκα!


Θέμα έχει προκύψει για το εάν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ πλήρωσαν τον ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό του θωρακισμένου αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούν στην χώρα μας.

Με ερώτηση του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, επανήλθε στο θέμα των παρατυπιών του αυτοκινήτου των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κατέθεσε νέα ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών.


Αναλυτικά το απόσπασμα από την ομιλία του Γιώργου Ανατολάκη: «Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό αυτοκίνητο και όχι ως θωρακισμένο, με συνέπεια το Κράτος να μην εισπράξει το αντίστοιχο ΦΠΑ. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι εργασίες θωράκισης κοστίζουν τουλάχιστον 100.000 €, διαπιστώνει κανείς ότι το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε έσοδα από 23.000 ως και 92.000€. Το παραπάνω γεγονός είναι εξοργιστικό απέναντι στον Ελληνικό Λαό, όταν αυτοί που μας ζητάνε δημοσιονομική πειθαρχεία, περικοπή των εισοδημάτων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, είναι οι πρώτοι που διαφεύγουν των υποχρεώσεων τους» καταλήγει στην ερώτηση του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: