Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"Άρωμα" τρομοκρατίας στη Ρώμη

Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σημειώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα σε γραφείο της φοροειπρακτικής εταιρείας "Equitalia".


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τραυματίστηκε στο χέρι ο διευθυντής της υπηρεσίας συλλογής φόρων στην Ιταλία, Μάρκο Κουτσάνια. Κατά το ιταλικό πρακτορείο Ansa o παγιδευμένος φάκελος προοριζόταν προσωπικά γι' αυτόν.

Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός Μόντι (κάτι σαν τον δικό μας Παπαδήμο), τόνισε: "H Equitalia έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό στους νόμους. Είναι μια ουσιαστική υπηρεσία για τη λειτουργία του κράτους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες και στις οικογένειές τους".

Το γεγονός βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως το ζήτημα όμως δεν είναι το συμβάν αλλά οι λόγοι που ωθούν κάποιους να στρέφονται σε ακραίες μορφές αντίστασης.

Υπενθυμίζω απλά ότι στην Ιταλία ακολουθείται πρόγραμμα λιτότητας, με νέους φόρους και με πρωθυπουργό έναν τεχνοκράτη ο οποίος έχει διοριστεί και δεν έχει εκλεγεί από το λαό.

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: