Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Εκεί κάνει πρεμιέρα η Εθνική!


Τους αντιπαλους της στο Euro 2012 μαθαίνει η Ελλάδα (19:00, ΝΕΤ) και  εμείς σας παρουσιάζουμε τα στάδια που θα την φιλοξενήσουν και τους πιθανούς αντιπάλους.

Η τρίτη διαδοχική πρόκριση σε τελική φάση Euro είναι γεγονός για την Εθνική μας ομάδα, η οποία μπαίνει πλέον σε φάση προετοιμασίας για τη μεγάλη διοργάνωση που θα ανοίξει την αυλαία της σε λιγότερο από οκτώ μήνες στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Όπως έχει αποσαφηνιστεί, η «γαλανόλευκη» θα είναι στο γ' γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης που γίνεται σήμερα στο Κίεβο και αυτό βάσει του ήδη διαμορφωμένου προγράμματος της διοργάνωσης επιτρέπει στην Εθνική να βρει τα τέσσερα πιθανά στάδια όπου θα κάνει την πρεμιέρα της ανάλογα με τον όμιλο που θα κληρωθεί.
Πρώτη επιλογή είναι το Δημοτικό Στάδιο του Βροτσλάβ όπου θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα αν τελικά κληρωθεί στον πρώτο όμιλο όπου περιμένει ήδη η Πολωνία ως επικεφαλής του ομίλου. Αν λοιπόν η «γαλανόλευκη» βρεθεί σε αυτό τον όμιλο θα παίξει στην πρεμιέρα με ομάδα από το δ' γκρουπ δυναμικότητας στο εν λόγω στάδιο στις 8 Ιουνίου.
Το συγκεκριμένο στάδιο έχει χωρητικότητα 42.000 θεατές και σε αυτό το σενάριο η Εθνική θα δώσει μόνο το πρώτο της παιχνίδι εκεί καθώς στη συνέχεια θα αγωνιστεί για την 2η και την 3η αγωνιστική του ομίλου στο στάδιο της Βαρσοβίας.
Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει τον τον όμιλο στον οποία επικεφαλής θα είναι είτε η Ισπανία είτε η Ολλανδία. Εκεί, η Εθνική μας ομάδα θα δώσει την πρεμιέρα της στις 9 Ιουνίου, στο νέο γήπεδο του Λβιβ της Ουκρανίας το οποίο ανεγέρθηκε για την τελική φάση του Euro 2012 και χωράει περισσότερους από 30.000 θεατές.
Με επικεφαλής ομίλου την Ολλανδία ή την Ισπανία θα βρεθεί και στον τρίτο όμιλο η Ελλάδα αν κληρωθεί εκεί και η πρεμιέρα της θα γίνει στις 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο του Πόζναν στην Πολωνία, ένα γήπεδο που ανακατασκευάστηκε και εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα λόγω της επικείμενης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι από τα πλέον εντυπωσιακά του τουρνουά.
Αποτελεί, έδρα της Λεχ Πόζναν και στο γήπεδο αυτό θα επιστρέψει και στην τρίτη αγωνιστική του ομίλου – αν φυσικά κληρωθεί σε αυτό το σενάριο η Εθνική – μετά το παιχνίδι στο Γκντάνσκ της δεύτερης αγωνιστικής.
Τέλος, το τελευταίο ενδεχόμενο από τα τέσσερα δυνατά, βρίσκει την Ελλάδα στον όμιλο της διοργανώτριας Ουκρανίας να παίζει στην γνώριμή της Ντόνμπας Αρένα του Ντόνετσκ, στις 11 Ιουνίου. Εκεί όπου πήρε την ιστορική πρόκριση κόντρα στους Ουκρανούς για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.
Στη 2η αγωνιστική θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την Ουκρανία ίδιο γήπεδο που την είχε νικήσει, ενώ την τελευταία θα έπαιζε με την ομάδα από το β' γκρουπ δυναμικότητας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, όπου και θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης. Ένα σενάριο που μοιάζει ως το πλέον ενδιαφέρον.

Τα γκρουπ: 

Α΄: Πολωνία, Ουκρανία, Ισπανία, Ολλανδία 
Β΄: Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία 
Γ΄: Ελλάδα, Κροατία, Σουηδία, Πορτογαλία 
Δ΄: Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Τσεχία

Eπιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: