Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο


Συμπλοκές νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες νεαρών πέταξαν νεράτζια και πέτρες στους αστυνομικούς στα Προπύλαια, που απάντησαν με χρήση χημικών. Στο Σύνταγμα, ομάδες νεαρών έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν κροτίδες, δημιουργώντας για άλλη μία φορά κατάσταση χάους στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι εύζωνες. Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο κέντρο  με τα μέτρα να θυμίζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Αστυνομία έχει στήσει μεταλλικό φράκτη στα Λουλουδάδικα μπροστά στη Βουλή. Στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αριστερών δυνάμεων και αντιεξουσιαστών.

Λόγω των διαδηλώσεων, κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας: Μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράτζια.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χαλανδρίου, πέρασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, πέταξαν πέτρες και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών.

Στην Κρήτη νεαροί πέταξαν πέτρες σε τράπεζα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: