Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κρίσιμες ώρες για Ελευθεροτυπία!

Τις πιο κρίσιμες μέρες και ώρες από όταν πρωτοκυκλοφόρησε ζει η Ελευθεροτυπία η οποία είναι προ των πυλών να βάλει λουκέτο.

 Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ανέφερε στους εργαζόμενους πως αν δεν εγκριθεί το δάνειο, θα κλείσει την εφημερίδα. Απεργία στον «Αδέσμευτο» και Ενώσεις κατά ΔΟΛ.



Το ότι τα πράγματα στην «Ελευθεροτυπία» όπως και σε πολλά άλλα μέσα δεν πήγαιναν καθόλου καλά ήταν γνωστό σε όλους, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων την ΕΣΗΕΑ, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου, αν τελικά δεν εγκριθεί το δάνειο που έχει ζητήσει για να σώσει την εφημερίδα, τότε θα αναγκαστεί να την κλείσει!
Όσον αφορά την καταβολή του δώρου που είναι και ποινικό αδίκημα, γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χρήματα, κάτι που όμως μόνο εύκολο δεν δείχνει να είναι.


Ενώσεις κατά “ΔΟΛ”
Με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ) καταφέρονται εναντίον του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη κηρύσσοντας μάλιστα και τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΗΠΤΑ διαμαρτυρόμενα για τη μείωση των αποδοχών, που επιχειρείται, και για την πίεση, η οποία ασκείται, για την υπογραφή καταχρηστικών ατομικών συμβάσεων εργασίας από την εργοδοσία του Ομίλου Λαμπράκη στους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τους τεχνικούς ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και την ιστοσελίδα vima . gr , κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 από τις 17.00 έως τις 20.00

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

Να μην πραγματοποιηθούν μειώσεις αποδοχών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς ραδιοφώνου και τους τεχνικούς ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και την ιστοσελίδα vima . gr
Να σταματήσει κάθε προσπάθεια υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας και
Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»


Απεργία στον «Αδέσμευτο Τύπο»
Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στον “Αδέσμευτο Τύπο” με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίζει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη και έτσι η εφημερίδα δεν πρόκειται να βγει την ερχόμενη Παρασκευή στα περίπτερα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: