Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός... επιπέδου Champions League!

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, λένε πως πρέπει να στηρίζεσαι μόνο στα δικά σου χέρια και να μην περιμένεις από τους άλλους να καθορίσουν την τύχη σου. Δυστυχώς ο  Ολυμπιακός δεν το έκανε πράξη και τελικά βρέθηκε εκτός συνέχειας Champions League παρόλο που νίκησε την Άρσεναλ με 3-1 παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο.


Το γκολ της Μαρσέιγ στο 89' απέναντι στην Ντόρτμουντ ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα,  με αποτέλεσμα αντί για γλέντι στο Φάληρο να  κλαίνε την μοίρα τους δίχως να πιστεύουν τι είχε συμβεί. Όπως και να χει, η γαλλική ομάδα έκανε επική ανατροπή στο σημερινό παιχνίδι και όπως δείχνει η συνολική εικόνα της στον όμιλο, δίκαια πήρε αυτή την πρόκριση μαζί βέβαια με την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός έκανε άψογα την δουλειά του και σήμερα, πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, πέτυχε 3 γκολ, ωστόσο το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα και η ήττα από την Μαρσέιγ την πρώτη αγωνιστική, του στέρησαν την συνέχεια στο Champions League, με την παρηγοριά όμως ότι θα συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φλεβάρη μέσω του Europa League.

Πραγματικά, η ελληνική ομάδα έχασε μία ακόμη μεγάλη πρόκριση από τα χέρια της, μιας και τώρα που έχουμε πλήρη εικόνα του ομίλου, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική  ήταν αυτή η ήττα από την Μαρσέιγ την πρώτη αγωνιστική. Εκεί έχασε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός την πρόκριση, πληρώνοντας τόσο την κακή του μέρα όσο και τα λάθη των παραγόντων του ελληνικού πρωταθλήματος που διάλεξαν να μην έχει παιχνίδια στα πόδια του πριν από το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Βαλβέρδε αποδεδειγμένα είναι μία πολύ καλή ομάδα και στην Ευρώπη, αφού πραγματικά, ακόμα και αν τα πράγματα δεν ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν και θα έπρεπε, πάλεψαν κάθε ματς και από το πουθενά βρέθηκαν μέχρι το τέλος να διεκδικούν με πολλές ελπίδες την πρόκριση στους 16. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τις προηγούμενες χρονιές, αφού σε κάθε παιχνίδι που έδωσε ήταν ανταγωνιστικός, σοβαρός και δεν επέτρεψε σε καμία ομάδα να κάνει το παιχνίδι της. Ακόμα και απέναντι στην Άρσεναλ στην Αγγλία, παρότι τελικά έχασε το ματς, στρίμωξε άγρια τους παίκτες του Βενγκέρ παίζοντας πραγματικά σαν να βρισκόντουσαν στο Καραϊσκάκη.

Ιδανικός είναι και ο τελικός απολογισμός στο ενεργητικό του Ολυμπιακού, ο οποίος φιλοδώρησε με 8 τέρματα τους αντιπάλους του, αριθμός που αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα μεγάλος για ελληνική ομάδα αγωνιζόμενη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει πάντως να είναι με κάτω το κεφάλι. Αυτό που μένει σίγουρα είναι πίκρα όμως απέδειξε πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα η οποία αν συνεχίσει έτσι και στο Europa League ίσως καταφέρει να κάνει ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Μοναδική σημείωση... να προσέχει την έδρα του και μην ξανααφήσει κανέναν, να περάσει από κει. Έχει αποδείξει πως μπορεί να το κάνει...

ΥΓ: Πραγματικά, οφείλω πολλά συγχαρητήρια στον Ερνέστο γιατί νομίζω πως τελικά, η ομάδα που έχει δημιουργήσει είναι πολύ πιο μεγάλη από όσο έβλεπα. Μακάρι να συνεχίσει να το δείχνει...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: