Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παραμένει ο ισχυρός!


Μπορεί ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ήθελαν να τελειώσουν από σήμερα την υπόθεση «πρωτάθλημα» ωστόσο η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελευταία περίοδο οδήγησαν τη σειρά των τελικών σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.


Σίγουρα πριν την έναρξη των εφετινών τελικών δεν ήταν στο πρόγραμμα μία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ όμως έτσι όπως πήγε τόσο το σημερινό ματς όσο και το προηγούμενο στο Μαρούσι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ των πρωταθλητών Ευρώπης μένουν με την πικρία πως μια νίκη θα μπορούσαν να την είχαν κατακτήσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρότι ξεκίνησαν πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό δεν κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με «μαξιλαράκι» ασφαλείας. Σε ένα κομβικό σημείο για το παιχνίδι όπως αυτό της τρίτης περιόδου, απέκτησαν μια διαφορά 8 πόντων όμως η κακή αμυντική αλλά και επιθετική λειτουργία τους στην τέταρτη περίοδο, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει τα ηνία του αγώνα φτάνοντας τελικά σε μία φαινομενικά εύκολη νίκη με διαφορά 10 πόντων.

Πλέον, στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι πως όλα θα κριθούν στο δικό του γήπεδο το οποίο για ακόμη ένα παιχνίδι αναμένεται κατάμεστο. Η έδρα είναι ο ισχυρότερος παράγοντας σε τέτοια παιχνίδια ενώ ας μη ξεχνάμε πως το συγκρότημα του Ίβκοβιτς δείχνει και πιο αποφασισμένο από ποτέ για κατάκτηση πρωταθλήματος. Τα «μωρά» του Ντούντα θέλουν πολύ να σηκώσουν και το ελληνικό πρωτάθλημα και να αποδείξουν πως δίκαια είναι αυτοί οι πρωταθλητές Ευρώπης για τη φετινή σεζόν.

ΥΓ: Η διαιτησία είναι κάτι που ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ασχοληθώ είτε αναφέρομαι σε αγώνα μπάσκετ, είτε σε ποδοσφαίρου. Μπορεί να έγιναν λάθη και σήμερα αλλά δεν είμαι αρμόδιος ούτε να τα σχολιάσω, ούτε να τα τονίσω.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: